In Nederland moeten alle ouders met kinderen een ouderschapsplan maken. Het maken van deze afspraken kan een emotionele gebeurtenis zijn. Of het nou gaat om Co-ouderschap, parallel oudersschap of een beetje van allebei, de afspraken moeten helder zijn voor iedereen zodat er zo weinig mogelijk onduidelijkheid over bestaat. Voor veel ouders is dit een moeilijke opgave, zowel in het begin bij de scheiding als bij een aanpassing in het bestaande ouderschapsplan. Als begeleider ouderschap na scheiding kan ik structuur bieden in de gesprekken om zo samen tot een nieuw, werkend plan te komen.

 

Wat ik belangrijk vind.

 

Als begeleider ouderschap na scheiding maar ook als kindbehartiger vind ik het belangrijk dat een kind zich ook kan vinden in het gemaakte plan. Een groot deel van de afspraken zullen immers door hen moeten worden uitgevoerd. Ik vind het daarom belangrijk om ook hun stem mee te nemen in het geheel. Een gesprek met de kinderen hoort daarom in het traject thuis. Ook zullen de gemaakte afspraken aan het eind van een traject met de kinderen worden doorgenomen zodat ook zij weten wat uiteindelijk is afgesproken en wat zij van hun ouders kunnen en mogen verwachten.

 

Wil je weten of ik julie kan helpen? Maak via onderstaande link vrijblijvend een afspraak voor info per telefoon of een kennismakingsgesprek in de praktijk. 

 

 

Ouders na scheiding